OVER HET BREDIUS KWARTIER

Wonen in het
Bredius Kwartier

Bredius Kwartier wordt net buiten het centrum van Woerden gebouwd, tussen de Oude Rijn en Landgoed Bredius. Afhankelijk van de gekozen zijde van het gebouw heeft u een schitterend uitzicht over het water of richting het landgoed. Met de auto bent u binnen een half uurtje in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag. Pakt u de fiets dan rijdt u binnen een paar minuten naar het station en het centrum van Woerden. 

DE OMGEVING

Zoveel te doen in Woerden

Avondje uit eten? 
Dat wordt lastig kiezen, want het aanbod is groot en goed! Wat dacht u van Vietnamees, Japans, Italiaans of Grieks? Dineer eens in één van de sfeervolle restaurants op en rondom het Kerkplein waar de heerlijkste gerechten worden bereid met producten uit de polder. U proeft het landleven van het Groene Hart!

Bezoek de Cheese Experience in het Kaaspakhuis
In het Kaaspakhuis leert, kijkt en proeft u hoe het er aan toe gaat in de moderne kaasmakerij. Tijdens de Cheese Experience komen processen als aanzuren, stremmen, rijpen en wassen van de wrongel aan de orde en ziet u hoe handelaren hun kazen opslaan.

Landgoed Bredius - het paradijs in de stad 
Landgoed Bredius heeft niet voor niets deze kwalificatie gekregen; dit is een plek waar u de natuur ontdekt. Er leven o.a. spechten, uilen, marters en met een beetje geluk ziet u er een ijsvogeltje. In de educatieve tuin komt u alles te weten over het landschap, de bloemen en planten. In de arboretum (bomentuin) staan wel 30 boomsoorten, er is een dierenweide, een historische moes- en pluktuin. Tegen een kleine vergoeding plukt u er verse bloemen en bessen of neemt u verse groenten mee. In september vindt het Oogstfeest plaats en er worden het hele jaar door lezingen en excursies georganiseerd. Landgoed Bredius leent zich verder uitstekend voor een rondje hardlopen of een rustige wandeling. 

Sfeerimpressie

 

SITUATIE

WAAR GAAT
U GENIETEN?

Bredius Kwartier heeft een buitengewoon mooie ligging: direct aan de Oude Rijn en tegenover Landgoed Bredius. Het ontwerp van het gebouw is al minstens net zo mooi als de locatie waar het wordt gebouwd.

Het eigentijdse ontwerp van het gebouw heeft een historisch karakter. Qua vormgeving lijkt het gebouw, door de pakhuisachtige volumes met kap, een verbinding te maken met het klassieke beeld van het pakhuis dat hier voorheen aan de Rijn stond. 

De appartementen zijn verschillend in afmeting. Door de meeste actuele technieken is het appartementengebouw energiezuinig en comfortabel.